CHÍNH KHÍ VIỆT

Thursday, March 22, 2018

(Song Ngữ) Part 2 ĐẠI SỨ HOA KỲ TED OSIUS TẠI VN CÓ BÀI TRẢ LỜI PHỎNG VẤN RẤT HAY!!!

LGT: Khi hàng không mẫu hạm USS Carl Vinson của Hoa Kỳ cặp bến Đà Nẵng, đã có rất nhiều người "hồ hởi", "phấn khởi"  cho rằng đây là một tín hiệu tốt, tín hiệu Hoa Kỳ thực sự muốn giúp Việt Gian Cộng Sản THOÁT TRUNG.   Lũ trí thức ngựa, học  hàm Tiến Sĩ có, Phó Tiến Sĩ (Master Degree) có; bình luận gia, bình luận thịt cũng có... còn bạo phổi chạy tội cho VGCS rằng: “Thông điệp rõ ràng nhất  (chuyến viếng thăm Việt Nam Xã Hội Chủ Nghĩa của hàng không mẫu hạm USS Carl Vinson - CKV) là một đáp trả đối với các hoạt động của Trung Quốc ở Biển Đông. Việt Nam đang báo hiệu rằng nước này có một người bạn rất mạnh và sẵn sàng tiếp tục gần gũi hơn với họ” (sic)

Để đập tan những luận điệu "thân Mỹ thoát Trung" của một số trí thức vong bản, trí thức ngựa, lũ cuội cả trong và ngoài nước, Chính Khí Việt xin phép quý bạn đọc được đăng lại một số bài viết trước đây về cái gọi là "Thân Mỹ để Thoát Trung" của tập đoàn VGCS!!!

Kính mong quý bạn cùng theo dõi loạt bài nhiều ngày này của website Chính Khí  Việt.

Mục Lục:

Ngày thứ 1: LÁ BÀI ĐƯỢC LẬT NGỬA 
Ngày thứ 2: TỔNG THỐNG HOA KỲ SẼ TIẾP ĐẠI VIỆT GIAN CỘNG SẢN TRỌNG KHÔNG LÚ TẠI “NHÀ TRẮNG”  (Phần 1)

Ngày Thứ 3: Chính Khí Việt: (Bài 2) TỔNG THỐNG HOA KỲ SẼ TIẾP ĐẠI VIỆT GIAN CỘNG SẢN TRỌNG KHÔNG LÚ TẠI “NHÀ TRẮNG”
Ngày Thứ 4: Chính Khí Việt (Bài 1) VIỆT GIAN TRỌNG KHÔNG LÚ MỸ DU!

Ngày Thứ 7: Chính Khí Việt (Bài 3) VIỆT GIAN TRỌNG KHÔNG LÚ MỸ DU!     Ngày Thứ 8 : Chính Khí Việt: (Bài 4) VIỆT GIAN TRỌNG KHÔNG LÚ MỸ DU!
VIỆT GIAN TRỌNG KHÔNG LÚ MỸ DU!

Ngày Thứ 9: Chính Khí Việt: (Bài 5) VIỆT GIAN TRỌNG KHÔNG LÚ MỸ DU!

 
ĐẠI SỨ HOA KỲ TED OSIUS TẠI VN CÓ BÀI TRẢ LỜI PHỎNG VẤN RẤT HAY!!!
 (Bài 2)

 


Tiếp tục phân tích những lời phát biểu của Ngài  Đại Sứ Hoa Kỳ Ted Osius, tại Việt Nam, trong buổi họp mặt báo giới bút nô của tập đoàn VGCS, tại Toà Đại Sứ Hoa Kỳ ở Hà Nội, chiều ngày 25 tháng 6, 2015, Chính Khí Việt xin được phép chia sẻ cùng Ngài Đại Sứ và quý bạn đọc những suy nghĩ chân thành của mình dưới đây:

 

1/ Trước hết, Chính Khí Việt  nghĩ : cần phải có sự đồng cảm với Ngài Đại Sứ Ted Osius rằng: đây là một sự thật trong suy nghĩ chân thành của Chính Khí Việt . Thử hỏi những kẻ đang ngồi chung quanh cái bàn dài hình chữ nhật của Toà Đại Sứ Hoa Kỳ tại Hà Nội, là những tên VGCS đang làm nhiệm vụ truyền thông.  Đối với tập đoàn VGCS của chúng, thì không thể nào không khẳng định rằng -tất cả những kẻ nằm trong những tổ chức do tập đoàn VGCS-  trực tiếp XÂY DỰNG VÀ ĐIỀU HÀNH (thông qua các cấp uỷ của VGCS), để thực thi mục tiêu chính của tập đoàn VGCS là tìm mọi cách che dấu căn cốt việt gian, xưa là cho Nga Xô và Tàu bành trướng, nay tình hình thế giới đã có những chuyển biến cho nên ông Chủ Tàu bành trướng của chúng đã chỉ thị cho bọn chúng phải uyển chuyển trên con đường làm việt gian, chứ đừng chạy hùng hục như xưa kia nữa, mà phải bằng vũ đạo vừa đi vừa múa khiến khán thính giả bị thu hút đi vào cái bẫy của tập đoàn VGCS mà không biết. Thí dụ như Ngài Đại Sứ  Ted Osius đây, không thể nào không biết rằng ngay trong ngày gọi là Kỷ Niệm 40 năm tập đoàn VGCS đã thực thi xong lộ trình nhuộm đỏ Việt Nam Cộng Hoà, tên đại tội đồ Nguyễn Tấn Dũng đã có một bài phát biểu trong đó có câu: "Một lần nữa chúng ta (tức VGCS-CKV) chân thành cảm ơn các nước Xã Hội Chủ Nghĩa nhất là Liên Xô, Trung Quốc" (sic).

 

Cũng trong bài nói chuyện trên,  đại tội đồ Nguyễn Tấn Dũng cũng đã nói rằng "Nhưng ĐẾ QUỐC MỸ đã ngang nhiên áp đặt CHẾ ĐỘ THỰC DÂN KIỂU MỚI, biến Miền Nam Việt Nam thành căn cứ QUÂN SỰ CỦA MỸ, đàn áp tàn bạo cách mạng Miền Nam và tiến hành chiến tranh phá hoại khóc liệt ở Miền Bắc.  CHÚNG đã gây ra bao TỘI ÁC DÃ MAN, biết bao đau thương, mất mát đối với đồng bào ta, đất nước ta” (sic).

 

Trong khi đó, với cuộc chiến 1979 của Tàu bành trướng ở Phía Bắc, thằng đại  tội đồ Nguyễn Tấn Dũng chỉ dám nói rằng: “Bảo vệ biên giới Phía Bắc” (sic). Nó không dám nêu tên kẻ gây ra cuộc chiến xâm lược là Tàu bành trướng. 

 

 Cũng như tình hình hiện nay trên đất liền, biển, đảo, tập đoàn VGCS chỉ dám nói là “Tàu Lạ”, “Người Lạ” và cũng không dám nói đến cụm chữa “Tàu bành trướng” hay cụm chữ “quân xâm lược”!?

 

Và chắc Ngài Đại Sứ Ted Osius không thể phủ nhận việc thằng đại việt gian Phạm Quang Nghị, khi qua Hoa Kỳ tặng món quà gì cho Thượng Nghị Sĩ McCain vậy???

 

Thế mà Ngài Đại Sứ Ted Osius lại có thể trong cuộc họp với lũ bút nô VGCS hoạt động trong ngành truyền thông VGCS này  là “CÁC BẠN”!?

 

3/ Khi "Làm bạn" với 4 triệu đứa VGCS mà quên đi 88 triệu người dân bị trị còn lại, thì theo Chính Khí Việt, đó là một việc làm KHÔNG KHÔN NGOAN và không thể nói là có sự “CHÂN THÀNH đối với nhân dân Việt Nam”, cũng như không thể nói rằng đã “hiểu biết Lịch Sử Việt Nam, Văn Hoá Việt Nam” và “Truyền Thống của nhân dân Việt Nam” mà Ngài đại sứ đã bộc lộ trong bài trả lời phỏng vấn của mình.

 


 

Our Nation honors the courage, sacrifice and devoution to duty and country of its Vietnam veterants.

 

 Khi Ngài Đại Sứ xác nhận rằng Việt Gian Cộng sản là BẠN CỦA NGÀI  thì xin hỏi làm sao Ngài có thể giải thích được với 2 triệu 7 trăm ngàn người tỵ nạn VGCS đang sinh sống và làm việc trên lãnh thổ Hoa Kỳ, cũng như Ngài làm sao có thể giải thích được với VONG LINH của gần 60 ngàn Quân Nhân Hoa Kỳ có tên được ghi khắc trên bức tường đen ở trên, cùng với gia đình thân nhân của họ,  đã hy sinh trong cuộc chiến  vừa qua, mà chính phủ của Ngài  cũng như những vị tiền nhiệm của Ngài cho là cuộc chiến đầy chính nghĩa để bảo vệ tiền đồn Tự Do ở Đông Nam Á, nhằm ngăn chặn sự xâm lược của chủ nghĩa thực dân đỏ Nga Xô và Tàu bành trướng (thông qua tổ chức VGCS với mọi thành phần nhân sự của chúng) !?  Không những không thể giải thích được, Ngài  Đại Sứ và Chính Phủ đương thời của Ngài  lại tìm cách đánh bóng, đề cao cũng như đang thực hiện cái trò gọi là can thiệp cho các cá nhân, tổ chức, hội đoàn, đảng phái mà Chính Khí Việt gọi chúng là tay sai của Việt Gian Cộng Sản làm nhiệm vụ đấu tranh cuội, cũng như làm đầu cầu để tiếp cận được với nước ngoài và những người Việt Nam nói chung và người Việt Tỵ Nạn VGCS nói riêng, để mơ hồ hoá họ dần dần, tiến tới đoàn ngũ hoá họ lại và hướng họ vào con đường đầu hàng tập đoàn Việt Gian Cộng Sản, chấp nhận thân phận là CÔNG DÂN CỘNG HOÀ XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM sinh sống ở nước ngoài.

 

4/ Cũng xin nhắc với Ngài  Đại Sứ rằng, trong dịp tập đoàn Việt Gian Cộng Sản họp Trung Ương lần 9 Khoá 11, ngày 14 tháng 5, 2014, chúng đã thành lập “Đảng Bộ Nước Ngoài” của Việt Gian Cộng Sản.  Vậy xin hỏi Ngài Đại Sứ có biết chuyện đó không?  Dĩ nhiên Ngài Đại Sứ không thể  phủ nhận là không biết, bởi vì trên cương vị của một Đại Sứ có rất nhiều lý do,  không riêng gì về mặt tình báo mà còn về cả các lãnh vực khác như kinh tế, văn hoá... không cho phép Ngài  PHỦ NHẬN ĐIỀU NÀY.  Khi không thể phủ nhận thì rõ ràng là những “NGƯỜI BẠN” của Ngài  Đại Sứ đã thành lập ra cái tổ chức đầu não, tức là trong mô thức “Đảng Lãnh Đạo, Nhà Nước Quản Lý”, thì ở đây cái nhà nước quản lý đó chính là cái “Uỷ Ban Người Việt ở nước ngoài”, một công cụ thực hiện mọi chỉ thị của Đảng Bộ nước ngoài, biến cái nghị quyết 36 của VGCS thành hiện thực.  Trong khi đó những tổ chức khác của cái gọi là “Uỷ Ban Người Việt Ở Nước Ngoài” chính là những tổ chức, đảng phái  mà Chính Khí Việt gọi là ma trơi, ma bùn; hội đoàn xanh vỏ đỏ lòng, cá nhân đầu hàng theo kiểu này, kiểu khác, cũng như hệ thống truyền thông rất phong phú và đa dạng, mà suốt 40 năm qua tập đoàn VGCS đã len lỏi tìm cách xâm nhập, đặt nền móng và đã phát triển nhanh chóng.  Thí dụ cụ thể như tập đoàn Người Việt do chính thằng việt gian Đỗ Ngọc Yến sáng lập ra, mà  tấm ảnh nó ngồi họp với tên đại tội đồ  Nguyễn Tấn Dũng (khi đó là phó Thủ tướng), đã khẳng định quan điểm chính trị của nó, chỗ đứng của nó trong cộng đồng Người Việt Tỵ Nạn VGCS, cũng như nhiệm vụ của cái cơ quan truyền thông mà nó sáng lập là tập đoàn báo Người Việt, PHẢI LÀM NHỮNG GÌ? 

  

Chắc Chính Khí Việt không cần phải nhắc thì Ngài Đại Sứ cũng phải thừa hiểu được một cách rất rõ ràng.  Tập đoàn Người Việt đã viết những gì, đã bôi nhọ lá Cờ Vàng Ba Sọc như thế nào, và tại sao Người Việt Tỵ Nạn VGCS lại không ngừng  biểu tình chống tập đoàn báo Người Việt?  Nhưng tại sao tập đoàn báo Người Việt vẫn cứ TỒN TẠI và còn sử dụng cái vũ khí Toà Án để kiện cáo,  đe doạ những người chống lại đường lối tay sai VGCS của chúng. Mà đỉnh điểm là vụ Báo Saigon Nhỏ,  một thí dụ điển hình! Dĩ nhiên những người quan tâm, đặc biệt là những người Việt Tỵ Nạn VGCS đã nhận thấy rất rõ ràng thái độ của Toà Án trong vụ xét xử này rất, rất ư  là.... hài hước !!!

Chính Khí Việt rất lấy làm lạ là khi Chính Phủ Hoa Kỳ thông qua ngài  Đại Sứ NHẬN “LÀ BẠN” của tập đoàn VGCS, thì tại sao lại ủng hộ những kẻ mà VGCS lên án là “Lợi Dụng Quyền Tự Do Dân Chủ để tìm cách lật đổ chính quyền” (tức nguỵ quyền VGCS), và bản thân lũ đó, chúng cũng tự nhận là ĐỐI KHÁNG, ĐỐI LẬP... VỚI TẬP ĐOÀN VGCS!  Như thế có mâu thuẫn lắm không thưa “ngài” Đại Sứ Ted Osius???!!!

 

(còn tiếp)

Chính Khí Việt

Ngày 28 Tháng 12, 2015
 
 
 
 
 
 
American ambassador to Vietnam Ted Osius’ nonsensical speech
(Part 2)

 
 
To continue our analysis concerning American ambassador to Vietnam Ted Osius’ speech in his conference with state-run Vietnamese media in American embassy in Hanoi in the afternoon June, 25, 2015, the authors would like to share with the ambassador and with distinguished, respectful readers our thoughts as follows:
 

 
 American ambassador Ted Osius (standing, in his 3-piece dark suit) in his meeting with Vietnamese media in American embassy in Hanoi on 6/25/2015.

1- Firstly, we appreciate the heartfelt sentiment of ambassador Osius in which he shared his assessments about Vietnam. Let’s ask the media participants who sat around the long rectangular table in the American embassy if they professionally carry out their duties as competent and ethical members of the Vietnamese media community to serve their Vietnamese citizens, also tax payers who daily and generously feed these "media people" using their very hard-earned money. Because, one simple thing is: all people who work for the media or organizations which are under control of the communist party of Vietnam (CPV) through its provincial political leadership channels then their main goal is by all means they have to hide up their true role as loyal subordinating workers who work for the Vietnamese communist government and indirectly work for their two super power Russia and China. These days, the world political activities have dramatically and fast changed then the Chinese leadership requires these faithful Vietnamese subordinating cadres be flexible, hide up their true political (communist or pro-communist) identities in order to perform their jobs really well as professional play writers and political stage performers. They cannot be hard-lining communist media as those in the decades of 1950s, 1960s who only threw out "cut-throat" information, songs and articles on papers…to push people and young troops rushing to the front of the battle fields to "fight imperialist America" but the Vietnamese media should be more creative and tactful enough to work and achieve their political goals (for the Communist party) and also perform other fancifully foul plays to trick and bait the naïve audience, citizens of Vietnam and the public opinions around the globe into their dangerous but extra sweet political traps so they can most advantages of them.


For example: In the ceremony to commemorate the 40th year of the Communist Party of Vietnam (CPV)’s victory of the unification of Vietnam, Prime Minister Nguyen Tan Dung’s speech was consisted one of these key statements:" Again, we are highly grateful to the socialist republic governments and their people who helped us tremendously to win the Vietnam War, especially our special thanks to our two super power USSR and China" (sic).
His other statement in that same speech:" However, imperialist Americans arbitrarily imposed their new colonialism ideology in Vietnam, to transform South Vietnam into American military bases, suppressed our brave, consistent Revolution of the South Vietnamese people and conducted their massive destructive war against North Vietnam. They created too much pains and great losses to our Vietnamese people and also to our fatherland".


In that speech while mentioning about a series of invasive and punishing war which was initiated by China against Vietnam in 1979 and crushed off a number of provinces along North Vietnam - China border, Prime Minister Nguyen Tan Dung only used very light and vaguest wording such as "Protect our northern borders" (sic). He did not show his rabbit’s gut to point his finger directly to the northern aggressive China, Vietnam’s "good neighbor as teeth and covering teeth and their 16 mutual golden promises/ commitments…"

Also, broadcasting about the Chinese obvious territory invasion in the mainland, national waters, islands of Vietnam, the Vietnamese state-controlled media only covers these extremely aggressive warfare incidents by using super light-weight wording such as "Strange ships", "Strangers". They have never dared to write or say "Expansionist Chinese" or "Chinese aggressors".2- Secondly, ambassador Ted Osius cannot overlook the politically meaningful gift which Vietnamese representative Pham Quang Nghi handed to U.S. senator McCain when Nghi visited America a couple of years ago to demonstrate Vietnam’s "utmost loyalty" and "Yes- men…philosophy and wishful long-term commitments" from Vietnam communist leaders to America.

In his meeting with Vietnam state-run media, ambassador Osius used his extra warm welcoming message to those Vietnamese cadres by calling them "my dear friends". 
America honors American soldiers’ courage, sacrifice and dedication to carry out their patriotic missions in Vietnam War
 
 
 
 3- When ambassador Osius "makes friend" with 4 million Vietnamese communist party’s members and ignores 88 million Vietnamese people than this is his truly unwise decision. Osius is not quite honest to the People of Vietnam. He cannot be bragging so much that he understands the history of Vietnam, Vietnamese culture and its historically profound traditions…which he explicitly expressed in his speech.

When ambassador Osius confirmed Vietnamese communists are his friends then how can he justify his national patriotism to 2 million and 700,000 Vietnamese political refugees who fled away from the communists who took over Vietnam on April 30, 1975. These Vietnamese refugees have been living in the US, constructively contributing and enriching American economy, culture and technology… in many different aspects.

Also, how can ambassador Osius justify his political position to the deceased 58,000 American soldiers who were killed atrociously by the communists in Vietnam War. The Vietnam War was the war in which his U.S. governments and its previous American presidents have considered that as a dutiful war to fight for the right causes, for the Democracy and the world freedom… to fend off the Russian and Chinese expansionism ideology in which their goal was taking complete control and ownership over Vietnam and other countries in the South East Asia region, according to the "Dominoes effect" of the late President Lyndon B. Johnson.

Furthermore, ambassador Osius has made dedicated efforts to "polish up bronze faces" of the fake fighters in Vietnam who play tricky political games as noisy critics against the Vietnamese communist leadership and their affiliated organizations. Also, Osius has acted as a creative political contact to make connections between those state-controlled cadres with the outside world and the Vietnamese people outside Vietnam with his goal to wipe out the lines of political differences between the Vietnamese communities inside Vietnam and other Vietnamese who live outside Vietnam. Therefore, he can achieve his final objective that all Vietnamese inside Vietnam and around the world will recognize and politically support the cruel Vietnamese communist regime.


4- Let’s friendly remind ambassador Osius that the political resolution of the Vietnamese communist leadership in their 9th (11th session) conference on May 14, 2014 of the Party’s central committee, Vietnam has created "The Party Delegations in Oversea Countries". Certainly, the ambassador cannot say he was unaware of that establishment. As a powerful American ambassador he should have been very sensitive, be informed and ready to all those important scenarios which strictly pertain and impact the U.S. intelligence, U.S. security, economy and society. He cannot claim he is unaware of those significant political scenarios and decline his acknowledgement or involvement.

It is obvious the ambassador’s "Vietnamese friends or comrades" have created their leadership organization, "Committee of Overseas Vietnamese" to comply with the communist strategic guide line "Party leads, Administration runs and the People fully own…their last tattered 3-hole T shirts" in order to push people hard and make their Congress’ "36th Political Resolution" become a glorious reality. In the meantime, other satellite organizations of the "Committee of Overseas Vietnamese" are the big-mouthed "walking dead" who wear "blue shirts for peace but communist red underwear" to play all kind of colorful tricks. Other Vietnamese political parties, associations, surrendered, losing individuals and systems of media and music entertainment of different forms, shapes and sizes have also been built up simultaneously and been enhanced rigorously to contribute their political parts (having disguised themselves really well under artistic, musical, cultural activities…) throughout the past 40 years.

One concrete example was "Nguoi Viet Media Group" under the late founding President Do Ngoc Yen. He presided important meetings with Nguyen Tan Dung, then vice prime minister of the Socialist Republic of Vietnam, and with other communist leaders. This photo below has definitely certified Do Ngoc Yen’s communist supportive political position and at the same time he immediately became a disrespected key media leader" among the Vietnamese political refugees community around the world. Most importantly, this photo has strongly demonstrated his strategically political missions assigned by his superiors to lead the public opinion to become favorable to the Communist Party of Vietnam (CPV) and its legitimacy and legality.  

   
Image result for hình đỗ ngọc yến chụp chung với nguyễn tấn dũng


 

It is not necessary to repeat but ambassador Osius has fully understood the "Nguoi Viet group" has written and published articles, cartoons and pictures…to badly smear the Vietnamese refugees community and their national heritage yellow flag. That is why the Vietnamese community has ceaselessly protested and boycotted Nguoi Viet newspaper and its satellite agencies. But why the Nguoi Viet group has still hanging around with its business and become stronger to file lawsuits to sue people who rejected their "servant media" role to the brutal CPV. The prominent case was Nguoi Viet vs. Little Saigon lawsuit. Obviously, the Vietnamese refugee community has quickly recognized that the rulings of the courts in the case "Nguoi Viet vs. Little Saigon" were just big and poor jokes.

The authors have strong feelings that when the American government, via ambassador Ted Osius, has recognized the Communist Party of Vietnam (CPV) and its loyal cadres as "dear friends" then our question is: "Why the US government has also endorsed the free Vietnamese community"? This free Viet community has been ceaselessly condemned and attacked by the Vietnamese communist leadership and badly labeled as the groups who try to overthrow the communist government.

In addition to those political tricks there are also faking, dishonest and unethical political jokers who have self-promoted and self-tagged themselves as political opponents to the Vietnamese communist regime to blindfold and politically mislead everybody including American policy makers. These are extremely complex dirty political foul plays which are of dirt cheap value in the history of our time in its deepest meaning.


Author: Chính Khí Việt
Version in Englsih: Việt Sĩ
 
 
 
 

0 comments:

Post a Comment

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Thành Viên của Website